2. července 2017 6:16 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Domácí zmrzlina ze tří ingrediencí. Vyzkoušejte jahodovou

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Domácí jahodová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Domácí jahodová zmrzlina | foto: Tinajedoma

Základem té pravé zmrzliny jsou žloutky a mléko, popřípadě smetana. Ochucovat se tento základ dá tradičními surovinami jako je ovoce, čokoláda nebo oříšek až po ty exotické jako chilli koření nebo bazalka. Jahodová příchuť je jednou z nejoblíbenějších. Jak na ni?

Domácí jahodová zmrzlina

  • 400 g jahod
  • 1 konzerva salka
  • 370 ml sladké smetany

Postup: Jahody zbavte stopek, nakrájejte na větší kousky, rozmixujte společně se Salkem a dejte stranou. V míse kuchyňského robotu nebo ručně vyšlehejte šlehačku do tuha, kterou následně postupně přimíchejte do jahodové směsi. Hotovou směs nalijte do (předem vychlazeného) zmrzlinovače, který můžete pořídit např. jako příslušenství robotů KitchenAid. Zmrzlina se během pár minut udělá de facto sama. Pokud chcete tužší konzistenci, nechejte před servírováním opět chvíli ztuhnout v mrazáku.

Recept pro Kitchenaid.cz vytvořila bloggerka Tinajedoma.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Najdete na Lidovky.cz