Zážitková restaurace Vyhlídka v hotelu Lanterna se zaměřuje na tématická degustační menu připravená z aktuálně dostupných sezónních surovin.
Dýňový koláč s malinovým coulis a čerstvým ananasem
Suroviny: 150 g másla, 150 g dětských piškotů, 2 lžíce kakaa, 300 g hokaido dýně, cukr moučka, citronová šťáva, smetana 0,2 l (ušlehat), 200 g mascarpone, ½ sáčku želatiny
Postup: Piškoty rozdrtíme/rozmixujeme, nejlépe s pomocí sekáčku potravin, přidáme měkké máslo a 2 lžíce kakaa, řádně promícháme, dáme do formy a pořádně „utlačíme“. Takto připravený korpus pečeme 10 minut při 160°C.
Dýni podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a upečeme v troubě doměkka (pro úsporu času i energie můžeme klidně péct současně s korpusem). Poté dýni oloupeme a rozmixujeme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Množství cukru zvolte podle vlastní chuti. Přidání citronu je důležité pro to, aby koláč získal svěžejší příchuť.
Ušleháme smetanu, přidáme mascarpone, pyré z dýně a rozpuštěnou želatinu. Zlehka promícháme a rozetřeme na korpus. Doporučuji dát ke korpusu na okraje formy pečící papír, aby se dezert lépe odděloval. Koláč před podáváním necháme vychladit v lednici, ideálně celý jeden den, protože korpus pak příjemně zvláční.
Celé menu "Kouzlení z dýně"
Restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice nese označení Czech Specials. |