Středa 10. srpna 2022, svátek má Vavřinec
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

Jídlo

  6:27
Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí krk, který obsahuje okolo 15 % tuku a je tak akorát šťavnatý), které si v ideálním případě sami namelete.

Burger foto: bohemia chips

Pak je důležité maso trochu „promasírovat“, aby se pěkně spojilo. Nebo využijte kuchyňský robot, stačí na chvilku. Nakonec zbývá dochutit kořením, bylinkami, vytvarovat a grilovat. 

Grilovaný hamburger

(Ingredience na 4 porce)

  • asi 0,5 kg hovězího mletého masa
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 malá, nadrobno nasekaná cibule
  • 1 šálek drcených brambůrků
  • špetka soli a pepře

POSTUP: Všechny ingredience dejte do mísy a dobře propracujte. Ať se spojí všechny chutě a maso drží tvar. Vytvarujte asi 1 cm vysoké hamburgery a pěkně je propečte. Stačit by mělo asi 7 minut z každé strany. Připravte si bulky. Nasucho je ogrilujte, potřete hořčicí, majonézou nebo čím máte rádi, přidejte listy salátu, na něj maso, cibuli, slaninu… a vrchní část bulky. 

Autor:
Témata: Recepty, maso, hamburger

Tenkrát před 40 lety. Veteráni z Pitavalu Krampol, Zedníček a Frej vzpomínají

Premium Jak je to dávno, co se prvně Pavel Zedníček, Jiří Krampol a Ladislav Frej sešli na natáčení seriálu Malý pitaval z...

Žena má mít dítě, když je zamilovaná, říká psychogynekoložka Máslová

Premium Ženy dělají velkou chybu, když mateřství příliš plánují, tvrdí psychogynekoložka a internistka Helena Máslová. „Vhodná...

Nebezpečný pro Česko. Proč stát nechce uzbeckého zápasníka Muradova?

Premium Mnoho let hrdě nastupoval do klece i s českou vlajkou na zádech. V malém evropském státě prorazil do velkého světa...