17. června 2018 6:27 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Burger | foto: bohemia chips

Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí krk, který obsahuje okolo 15 % tuku a je tak akorát šťavnatý), které si v ideálním případě sami namelete.

Pak je důležité maso trochu „promasírovat“, aby se pěkně spojilo. Nebo využijte kuchyňský robot, stačí na chvilku. Nakonec zbývá dochutit kořením, bylinkami, vytvarovat a grilovat. 

Grilovaný hamburger

(Ingredience na 4 porce)

  • asi 0,5 kg hovězího mletého masa
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 malá, nadrobno nasekaná cibule
  • 1 šálek drcených brambůrků
  • špetka soli a pepře

POSTUP: Všechny ingredience dejte do mísy a dobře propracujte. Ať se spojí všechny chutě a maso drží tvar. Vytvarujte asi 1 cm vysoké hamburgery a pěkně je propečte. Stačit by mělo asi 7 minut z každé strany. Připravte si bulky. Nasucho je ogrilujte, potřete hořčicí, majonézou nebo čím máte rádi, přidejte listy salátu, na něj maso, cibuli, slaninu… a vrchní část bulky. 

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Najdete na Lidovky.cz