Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Sváteční jehněčí na velikonočním stole nesmí chybět. Zkuste recept Jana Punčocháře


Sváteční jehněčí na velikonočním stole nesmí chybět. Zkuste recept Jana Punčocháře | foto: Restaurace U Matěje MAFRA

Premium Recept
Velikonoční stůl bez jehněčího masa by nebyl úplný. Mladé maso na něj patří ze symbolických důvodů i díky své výjimečnosti v chuti a vůni. Dokonalý sváteční oběd zastanou třeba jehněčí kolínka s dušeným špenátem.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Jehněčí maso samozřejmě nepatří výlučně k velikonočnímu hodování, z pohledu chovatelů je tomu dokonce spíš naopak: zjara bývají jehňata často až příliš mladá, teprve v květnu v červnu nabídka jejich masa vrcholí – a znovu pak začátkem podzimu.

Další recepty Jana Punčocháře najdete zde

Symbolické spojení beránka, tedy i mladého masa s Velikonocemi (křesťanství ho vykládá jako beránka Božího, symbol Ježíše Krista, v židovském náboženství hraje beránek důležitou roli jako upomínka na osvobození Židů z egyptského otroctví) je ale silné a čím dál oblíbenější, takže získat – i tuzemské – jehněčí právě v těchto dnech je docela snadné a dostupné.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se