Pátek 31. března 2023, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Sváteční jehněčí na velikonočním stole nesmí chybět. Zkuste recept Jana Punčocháře


Sváteční jehněčí na velikonočním stole nesmí chybět. Zkuste recept Jana Punčocháře | foto: Restaurace U Matěje MAFRA

Premium Recept
Velikonoční stůl bez jehněčího masa by nebyl úplný. Mladé maso na něj patří ze symbolických důvodů i díky své výjimečnosti v chuti a vůni. Dokonalý sváteční oběd zastanou třeba jehněčí kolínka s dušeným špenátem.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

Jehněčí maso samozřejmě nepatří výlučně k velikonočnímu hodování, z pohledu chovatelů je tomu dokonce spíš naopak: zjara bývají jehňata často až příliš mladá, teprve v květnu v červnu nabídka jejich masa vrcholí – a znovu pak začátkem podzimu.

Další recepty Jana Punčocháře najdete zde

Symbolické spojení beránka, tedy i mladého masa s Velikonocemi (křesťanství ho vykládá jako beránka Božího, symbol Ježíše Krista, v židovském náboženství hraje beránek důležitou roli jako upomínka na osvobození Židů z egyptského otroctví) je ale silné a čím dál oblíbenější, takže získat – i tuzemské – jehněčí právě v těchto dnech je docela snadné a dostupné.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

Testování: Otestujte Buchtičky se šodó naruby
Testování: Otestujte Buchtičky se šodó naruby

Máte rádi buchtičky se šodó, ale nechcete se pouštět do jejich přípravy? Tak se přihlaste do testování novinky na trhu – buchtiček s vanilkovým...

Právě čtete

      Mohlo by vás zajímat