14. června 2014 7:00 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 2Diskuse
Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu?  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu? | foto: Shutterstock

Neholdujete nanukům a máte chuť na domácí vanilkovou zmrzlinu? Není nic jednoduššího, než si ji připravit doma. Server Lidovky.cz přináší další díl seriálu Krok za krokem.

Příprava vanilkové zmrzliny není náročná. Budete potřebovat jen vanilkový lusk, měkký tvaroh, mascarpone a cukr. Všechny ingredience smícháte a nakonec přidáte zrníčka z vanilkového lusku. Pokud máte pocit, že směs není dostatečně podle vaší chuti, můžete přidat u trochu vanilkového cukru.

Ingredience:

  • měkký tvaroh
  • mascarpone
  • cukr
  • vanilkový lusk

Další díly seriálu Krok za krokem:


1) Příprava
Nejdříve smíchejte vaničku měkkého tvarohu s mascarpone a cukrem. Směs vyšlehejte metličkou. Poté přidejte semínka z jednoho vanilkového lusku. Podle chuti můžete přidat také trochu vanilkového cukru.

Připravenou směs nalijeme do připravených misek

2) Plnění formiček
Vzniklou směs nalijeme buď do jedné velké nádoby nebo rozdělíme do menších uzavíratelných nádob. K směsi můžeme přidat čerstvé ovoce nebo do ní vmíchat kousky čokolády.

3) Mražení
Vanilkovou zmrzlinu nechte mrazit minimálně alespoň dvanáct hodin, ideálně přes noc.

Zmrzlinu můžeme zamrazit i s ovocem

apeAlena Pecháčková
  • 2Diskuse




Najdete na Lidovky.cz