Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu

Jídlo

  7:00
Neholdujete nanukům a máte chuť na domácí vanilkovou zmrzlinu? Není nic jednoduššího, než si ji připravit doma. Server Lidovky.cz přináší další díl seriálu Krok za krokem.

Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu? foto: Shutterstock

Příprava vanilkové zmrzliny není náročná. Budete potřebovat jen vanilkový lusk, měkký tvaroh, mascarpone a cukr. Všechny ingredience smícháte a nakonec přidáte zrníčka z vanilkového lusku. Pokud máte pocit, že směs není dostatečně podle vaší chuti, můžete přidat u trochu vanilkového cukru.

Ingredience:

  • měkký tvaroh
  • mascarpone
  • cukr
  • vanilkový lusk

Další díly seriálu Krok za krokem:

1) Příprava
Nejdříve smíchejte vaničku měkkého tvarohu s mascarpone a cukrem. Směs vyšlehejte metličkou. Poté přidejte semínka z jednoho vanilkového lusku. Podle chuti můžete přidat také trochu vanilkového cukru.

Připravenou směs nalijeme do připravených misek
Připravenou směs nalijeme do připravených misek

Připravenou směs nalijeme do připravených misek

2) Plnění formiček
Vzniklou směs nalijeme buď do jedné velké nádoby nebo rozdělíme do menších uzavíratelných nádob. K směsi můžeme přidat čerstvé ovoce nebo do ní vmíchat kousky čokolády.

3) Mražení
Vanilkovou zmrzlinu nechte mrazit minimálně alespoň dvanáct hodin, ideálně přes noc.

Zmrzlinu můžeme zamrazit i s ovocem

Autor: