Příprava vanilkové zmrzliny není náročná. Budete potřebovat jen vanilkový lusk, měkký tvaroh, mascarpone a cukr. Všechny ingredience smícháte a nakonec přidáte zrníčka z vanilkového lusku. Pokud máte pocit, že směs není dostatečně podle vaší chuti, můžete přidat u trochu vanilkového cukru.
Ingredience:
- měkký tvaroh
- mascarpone
- cukr
- vanilkový lusk
Další díly seriálu Krok za krokem: |
1) Příprava
Nejdříve smíchejte vaničku měkkého tvarohu s mascarpone a cukrem. Směs vyšlehejte metličkou. Poté přidejte semínka z jednoho vanilkového lusku. Podle chuti můžete přidat také trochu vanilkového cukru.
Připravenou směs nalijeme do připravených misek
2) Plnění formiček
Vzniklou směs nalijeme buď do jedné velké nádoby nebo rozdělíme do menších uzavíratelných nádob. K směsi můžeme přidat čerstvé ovoce nebo do ní vmíchat kousky čokolády.
3) Mražení
Vanilkovou zmrzlinu nechte mrazit minimálně alespoň dvanáct hodin, ideálně přes noc.