Lososovitý pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr
Pstruh
- 2 ks pstruha ( 500 g )
- 50 g másla
- 3 g tymiánu
- 50 ml olivového oleje
- sůl a pepř
Rybu zbavíme kosti a osušíme, osolenou a opepřenou rybu na rozpálené pánvi na olivovém oleji pečeme na straně kůže. Dokud není kůže opečená, přidáme máslo a tymián a na mírném plameni rybu přeléváme, dokud ryba nebude hotová. Z kostí si uděláte základní rybí vývar.
Omáčka:
- 14 l rybího vývaru
- 20 g kopru
- 1 citron
- 50 g másla
- cukr, sůl, pepř
Kopr si rozdělíme na lístky a stonky, stonky dáme do vývaru s citrónovou kůrou a šťávou, zredukujeme na 100 ml, scedíme, dochutíme solí, cukrem a pepřem, za stálého varu zašleháme máslo a vhodíme nasekaný kopr.
Brokolice:
- 1 kg brokolice
- 200 g másla
- sůl, pepř
- 50 ml drůbeží vývar
Brokolici si rozdělíme na dvě části, na růžičky a zbytek na pyré, růžičky si spaříme v osolené vodě a zchladíme, necháme okapat. Zbytek brokolice uvaříme do měkkam a poté scedíme a zbavíme přebytečné vody, vymixujeme do hladka se 150 g másla a dochutíme solí, růžičky brokolice ohřejeme ve vývaru se zbytkem másla. Dochutíme solí a pepřem
Ozdoby na dokončení:
- čerstvý žampion na plátky
- pražené mandle na plátky
- kopr