Pátek 29. května 2020svátek má Maxmilián, Maxim 7 °C oblačno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Manifesto Market otvírá. S rozestupy na délku koně můžete s přáteli posedět

Manifesto se rozšiřuje, druhý market otevře na Smíchově. Kontejnery nahradí voda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Manifesto se rozšiřuje, druhý market otevře na Smíchově. Kontejnery nahradí voda | foto: Manifesto Market

Dva měsíce po původně plánovaném jarním otevření Manifesto přivítá návštěvníky téměř se vším všudy a umožní jim v prostorách posedět i vychutnat si čerstvě uvařené jídlo či načepované pivo.

„Je to první vykročení do lepších časů po krizi, která přijde možná jednou za sto let, a po těžké zkoušce existence Manifesta. Po dvouměsíční izolaci se můžeme stát místem, kde si posedět pospolu, nad voňavým jídlem, s nebem nad hlavou a spláchnout tíhu dobrým pitím, s pár nutnými omezeními,“ komentuje zakladatel konceptu Martin Barry. 

Dezinfekce i rozestupy

„Pozorujeme, že se lidé velmi dobře naučili rutině, jak chránit sebe a své okolí, a postupně se chtějí vrátit ke svým příjemným zvyklostem a společenskému životu, který museli na čas úplně oželet. Nemůžeme se dočkat, že od 11. května budeme moci vrátit do prostoru židle a s nimi možnost posedět se svými blízkými. Věříme tomu, že jako otevřený a přirozeně větraný prostor jsme bezpečným prostředím a že lidé budou mít chuť přijít si k nám od té vší tíhy vydechnout. S opatřeními dle vládních doporučení ale nebudeme polevovat, musíme chránit zákazníky i ty, kdo zajišťují životní funkce našich marketů,” dodává Martin Barry. 

Manifesto na Smíchově
Manifesto se rozšíří na druhý břeh Vltavy

Provoz se teď zaměřuje na jasné vymezení vzdáleností mezi lidmi - doporučen je rozestup na délku koně - a nábytek se přesouvá tak, aby se zvýšily mezery mezi jednotlivými stoly ke stání i k sezení na potřebných 1,5 metru. V březnu Manifesto vybavilo oba markety zásobníky s dezinfekcí, informačními plakáty i provozními instrukcemi. Ranní rituál byl rozšířen o měření teploty všech pracovníků. S rozvážkami jídel chce Manifesto pokračovat.

Klasické i netradiční tataráky

Manifesto

Manifesto Market je gastronomický a kulturní market a proptech startup, který vrátil život zanedbanému a nevyužívanému místu v centru Prahy. Manifesto je držitelem ocenění Obchodník roku 2018 za nejlepší zákaznický zážitek a finalistou mezinárodní ceny Internorga Future Award 2020. Typicky využívá dočasné a modulární struktury k oživení zapomenutých a zanedbaných pozemků v zapamatovatelné zážitky. Nabízí unikátní gastronomické koncepty předních restauratérů, uzpůsobené jako street food, a pravidlem býval rovněž design, umění, kulturní a hudební zážitky i lekce gastronomie. Manifesto je prvním cashless místem v České republice. Iniciátorem Manifesta je krajinářský architekt pocházející z New Yorku Martin Barry, zakladatel neziskové organizace reSITE, která stála u zrodu původní myšlenky s posláním vylepšovat prostředí měst a zvyšovat kvalitu života. 

Seznam podniků: Alebrijes, A’Atelier, Beer & Beer District (Bar by Manifesto: Pilsner Urquell + Vinohradský pivovar), Chicko Chicken, Cocktail & Wine District (Bar by Manifesto), The Craft, Dirty Dog Barbeque, Faency Fries, Flying Pot, Fuego Wild diner, Gin & Bubbles District (Bar by Manifesto), Hanzu, Hummus Bar, Minie’s, Nebu, Le Petit Bouillon, PokéHaus, Rolls Bros, Ryba je Ryba, Sasazu, Miska By Zátiší, Seafood By Maare

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Zdravotník měří 21. dubna 2020 tlak pacientovi s nemocí covid-19, který je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Svoboda na dvou kolech Čechy láká. Porovnali jsme nejpopulárnější skútry

Počet skútrů v Česku roste, porovnali jsme ty nejpopulárnější. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Skútr, to znamená hlavně svobodu pohybu namísto stání v kolonách. V porovnání s automobilem nabízí levnější a...

Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace...