Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.
Cizrnový hummus
- 200 g uvařené cizrny
- šťáva z jednoho citronu
- 3-4 lžíce sezamové pasty
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- sladká paprika
- čerstvě nasekaná petrželka
Cizrnu vsypte do food processoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.
Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.