Úterý 6. prosince 2022, svátek má Mikuláš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Přidává se skoro do všeho. Proč nadměrná konzumace škrobu vadí a do kterých jídel nepatří?


Škrob | foto: Shutterstock

Premium Doporučujeme
Škrob je součástí mnoha základních potravin a zároveň se často do různých potravinářských výrobků přidává. Je levný a dodává potřebný objem či konzistenci. Není ho ale v současnosti až příliš mnoho? A jak jeho nadbytek škodí našemu zdraví?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Ze škrobu se v posledních letech stala levná a všeobecně využívaná náhražka do potravin. Někde jen nenápadně přiznávaná v podrobnějším složení výrobku, na které si musí čtenář brát lupu, jinde naopak hrdě zdůrazňovaná – například jako náhražka vajec, která někomu připadají příliš cholesterolová nebo mu vadí jejich živočišný původ. Na internetu najdeme mnoho receptů, které se chlubí tím, že si vystačí s využitím škrobu.

Kde se bez škrobu neobejdeme a kam by správně patřit neměl? A jak je tomu s jeho škodlivostí či užitečností?

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Ať se dětem lépe dýchá. Proč vyrazit do Dětské léčebny Cvikov
Ať se dětem lépe dýchá. Proč vyrazit do Dětské léčebny Cvikov

Respirační onemocnění postihne čas od času každé dítě. Někdy ale může i banální onemocnění vést k nepříjemným chronickým stavům. Blíží se podzim a...

Mohlo by vás zajímat