Phad Thai Kai – rýžové nudle s kuřecím masem
- Rýžové nudle (3 mm, namočit na 7 minut do vařící vody a proplachovat ve studené vodě, scedit)
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- 120 g kuřecích prsou
- pórek
- mrkev
- sojové výhonky
- 1 dcl oleje na restování
- osmažené asijské tofu
- sušené chilli
- rybí omáčka
- 2 lžíce cukru krupice
- tamarin omáčka
- světlá sojová omáčka (není nutno)
- limetová šťáva
- koriandr (nať)
- sekané oříšky
Pórek, mrkev, šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme. Přidáme nudle, mrkev, sojové výhonky, pórek a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme. Dochutíme cukrem, případně světlou sojovou omáčkou. Nakonec přidáme chilli papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky nebo citronu.
Recept poskytla pražská restaurace Noi.