Lidé v nové kuchařce podle Durďákové najdou recepty například na tradiční slovácké pěry, přesňáky, chábovice a další jídla, u kterých většinou dosud netušili, co se za jejich názvy skrývá.
"Předchozí první díl kuchařky se setkal s velkým zájmem. Náklad 2000 výtisků byl v krátké době vyprodán. Rádi bychom uchovali tradiční hodnoty Slovácka a podpořili ty, kteří se rádi vracejí ke kořenům naší historie,“ podotkla Durďáková.
Něco dobrého z místní kuchyně
Kuchařka zaměřená na tradiční pokrmy by podle Durďákové mohla zpestřit nabídku místní gastronomie. Tradice a folklor jsou totiž jednou ze silných stránek turistické nabídky Slovácka.
"Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele,” podotkl předseda správní rady Regionu Slovácko Květoslav Tichavský.