• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Jarolím na ilustrační fotografii. | foto: ČTK

Ajax porazil Hamburk

Sport
  •   0:16
HAMBURK - Chyba kapitána Davida Jarolíma stála fotbalisty Hamburku alespoň bod ze zápasu Poháru UEFA s Ajaxem. V 77. minutě totiž český středopolař ztratil slabou zpětnou přihrávkou míč, kterého se vzápětí zmocnil Brazilec Leonardo a jeho střela k tyči poslala Ajax do vedení 1:0.

To už Nizozemci udrželi a v tabulce skupiny, do které patří i pražská Slavia, se posunuli na druhé místo o skóre za vedoucí Aston Villu.

Trenér Ajaxu Marco van Basten poslal na hřiště základní sestavu s věkovým průměrem pouhých 22,6 roku, to ale Ajaxu nebránilo chovat se v Hamburku jako doma. Hosté totiž měli od začátku více ze hry, mnohem častěji drželi míč a domácí se nemohli dostat do tempa.

Jarolím vybojoval alespoň dvě žluté karty pro soupeřovy hráče. V 22. minutě dostal kartu po sražení českého záložníka kamerunský středopolař Enoh, za půl hodiny čistého času pak zažil totéž za stažení protivníka i Švéd Lindgren.

Po Jarolímově chybě ale hra Hamburku začala být ještě křečovitější a na prohře německého klubu už nic nezměnil ani závěrečný tlak. V něm po Jarolímově přihrávce mohl vyrovnat Pitroipa, v dobré pozici ale pálil nad.

Výsledek:
Hamburk - Ajax Amsterodam 0:1 (0:0)
Branka: 77. Leonardo. Rozhodčí: Tagliavento (It.).

Autor: ČTK