130 let
Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth

Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth | foto: Reuters

Horváth: Sudí odvolával gól podle záběru na tabuli

Sport
  •   21:02
PLZEŇ - Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth po vysokém vítězství 4:0 nad Českými Budějovicemi neskrýval rozladění z dohadů, které provázely druhý gól obhájců titulu. Rozhodčí zásah Marka Bakoše nejprve uznali, pak kvůli hře rukou odvolali a nakonec znovu potvrdili.

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth po vysokém vítězství 4:0 nad Českými Budějovicemi neskrýval rozladění z dohadů, které provázely druhý gól obhájců titulu. Rozhodčí zásah Marka Bakoše nejprve uznali, pak kvůli hře rukou odvolali a nakonec znovu potvrdili.

K TÉMATU

"Jeden z rozhodčích do toho vnesl nervozitu, viděl na tabuli hru rukou. Ze svého pohledu jsem to neviděl dobře, ale sudí by měli být postaveni lépe a správně to posoudit a ne dvakrát podle světelné tabule něco měnit. Podle záběrů televize přece nemůžou odvolat gól, který už uznali. Zatím přece ve fotbale video není," zlobil se Horváth kvůli situaci ze 36. minuty.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

U rozhodčího Pavla Královce se domáhal uznání branky. "Já jsem tam ze svého pohledu viděl, že mu (Bakošovi) to spadlo na záda. To byla moje vize a s tím jsem lobboval u rozhodčích. Těžko tuhle situaci posuzovat podle televize. Od toho jsou na hřišti rozhodčí. Video bych spíš zavedl pro posuzování ofsajdů a sporných gólů na brankové čáře," prohlásil šestatřicetiletý záložník.

Kapitán je rád, že protrhli smůlu na novém stadionu

Podobnou situaci sám zatím nezažil. "Ale pamatuji si, že Horst Siegl kdysi odvolal gól v Příbrami," řekl tahoun Viktorie, která se díky výhře osamostatnila na třetí příčce ligové tabulky.  Množství brankových příležitostí domácí ještě nevyužili. "Od začátku zápasu jsme šli za vítězstvím. Měli jsme obrovský počet šancí a zaslouženě jsme vyhráli," uvedl Horváth, jehož tým snížil ztrátu na vedoucí Spartu na sedm bodů.

"Pořád zbývá ještě osm zápasů do konce soutěže. Jsem rád, že jsme konečně protrhli tu smůlu, kterou jsme tu měli v domácích zápasech," připomněl první výhru ve zrekonstruované Doosan Aréně až na pátý pokus.

"Ten odstup k týmům nad námi tam pořád je. Zatím si plníme třetím místem pohárový plán, ale stále se musíme dívat i pod sebe. Doufám, že dnešní vítězství potvrdíme v příštím kole v Ostravě," dodal Horváth.

Autor: ČTK