130 let
Moses Odubajo.

Moses Odubajo. | foto: Twitter.com/ Zona Deportiva

VIDEO: Po obdržené brance si s úsměvem plácl s protihráči. Fanoušci zuří, jaká je verze fotbalisty?

Sport
  •   13:01
Nottingham - Klíčový zápas o udržení, běží 87. minuta utkání a váš tým inkasuje na 0:2. Většina hráčů v tuto chvíli padá na zem v dlaních, nikoliv však obránce druholigového anglického Sheffieldu Wednesday Moses Odubajo. Ten si totiž v utkání proti Nottinghamu Forrest (0:2) s úsměvem plácl se svým protivníkem a má svým fanouškům co vysvětlovat.

Ten moment podráždil velkou řadu příznivců Sheffieldu Wednesday. V 87. minutě si narazil Sammy Ameobi s Lewisem Grabbanem, čímž vyřadili čtyři obránce Sheffieldu ze hry, Grabban si po chybě dalšího beka v pokutovém území zpracoval míč a neomylně zavěsil - 2:0.

Na této situaci by nebylo nic divného. Jenže k radujícímu se Grabbanovi ale doběhl obránce Sheffieldu Moses Odubajo, jenž si s úsměvem na rtu bezprostředně po brance plácl se svým protihráčem.

To fanoušci Sheffieldu, které vede zkušený trenér Tony Pulis, neunesli. Jejich klub se totiž po devatenácti kolech nachází na posledním místě anglické Championship, na vysněné udržení mu chybí sedm bodů.

„Vyhoďte toho šaška prosím. Slavit s protihráči ve chvíli, kdy se přiblížíme záchraně, je nepřípustné,“ napsal na Twitter jeden z fanoušků Sheffieldu.

„Obrázek dnešního fotbalu. Tým je v naprosté krizi a Obudajo slaví s protihráči. Mě už nic nepřekvapí,“ přidal se další.

Sedmadvacetiletý Angličan se celou situaci snažil urovnat. „Prohra je frustrující pro mě i můj tým. Nikdy bych si neplácl s někým, kdo se proti nám prosadí. Řekl jsem Grabbanovi, že ta branka kvůli faulu nemůže platit a smál jsem se mu, že ho vůbec napadlo slavit,“ napsal na svém Twitteru.

Branka ale platila a Sheffield s Nottinghamem prohrál 0:2. A Odubajo se bude muset v dalších zápasech sakra činit, aby přesvědčil své fanoušky o tom, že mu na udržení svého klubu v Championship opravdu záleží.

Autor: David Ako