130 let
Vancouver porazil Chicago 4:2.

Vancouver porazil Chicago 4:2. | foto: AP, ČTK

Chicago prohrálo ve Vancouveru, Rutta zůstal opět mezi náhradníky

Sport
  •   7:29
VANCOUVER - Vancouver porazil v jediném středečním utkání NHL na svém ledě Chicago 4:2. Z českých hokejistů zasáhl do hry jen David Kämpf, který nastupoval ve čtvrtém útoku hostujícho týmu. Jeho spoluhráč Jan Rutta se po druhé za sebou nevešel do základní sestavy.

NHL: Hertl vyrovnal dvě vteřiny před koncem. Jeho Sharks ale po nájezdech padli

Chicago postrádalo i nemocného Patricka Kanea, který je společně s Davidem Pastrňákem s jedenácti zásahy nejlepším střelcem soutěže. Přesto hosté v utkání dvakrát vedli po trefách Brandona Saada a Jonathana Toewse.

Za Vancouver v obou případech vyrovnal Jake Virtanen. Vítězný gól vstřelil v padesáté minutě Brendan Gaunce, když v mezikruží zachytil chybnou rozehrávku kapitána Toewse a rychlou střelou zápěstím rozhodl. Výhru zpečetil Antoine Roussel, jehož přihrávku do předbrankového prostoru si srazil do vlastní sítě obránce Brandon Manning.

VÝSLEDKY NHL:

Vancouver - Chicago 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky: 16. a 33. Virtanen, 50. Gaunce, 57, Roussel - 7. Saad, 22. Toews. Střely na branku: 28:26. Diváci: 16.955. Hvězdy zápasu: 1. Virtanen (Vancouver), 2. Saad (Chicago), 3. Gaunce (Vancouver).

Autor: ČTK