130 let

Hokejisté Českých Budějovic si návrat do extraligy představovali určitě jinak. | foto: ČTK

Extraliga může být po omezení diváků na čas přerušena, pokračovat by mohli ti, kterým omezení nevadí

Sport
  •   13:52
Praha - Hokejová extraliga by se po omezení návštěvnosti na tisíc osob na utkání kvůli koronaviru mohla na dva týdny, kdy bude toto opatření platit, přerušit. Jednou z variant, o kterých bude ve čtvrtek dopoledne na mimořádném zasedání jednat valná hromada Asociace profesionálních klubů, je, že by v soutěži pokračovaly kluby, jimž omezení nevadí. ČTK to řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

Omezení diváků na fotbale i hokeji. Hromadné akce jsou problémem, řekl ministr

„Počkáme si na písemné vyhotovení rozhodnutí (ministra zdravotnictví). Na zítra již ale byla svolána mimořádná valná hromada a kluby již dostaly podklady, abychom věděli, jak se k tomu staví. Abychom znali názor extraligového pole. Budeme se o tom ve čtvrtek intenzivně bavit,“ uvedl Řezníček. Nyní žádné stanovisko zaujímat nechce.

„Pro některé kluby je tisícovka diváků neakceptovatelná. O tom jsme se bavili už před sezonou a chápu to. Z logistického hlediska je to ještě větší problém, protože jsou prodané lístky i permanentky. I to bude důvodem zítřejšího jednání,“ prohlásil ředitel soutěže.

Plzeň na úvod extraligového ročníku porazila Spartu 5:3.
Zleva Vojtěch Budík z Plzně, Jan Buchtele ze Sparty a Petr Straka z Plzně.

Zástupci některých klubů za dané situace hrát nechtějí. Podle webu IDNES.cz se jedná například o Plzeň. Již dříve chtěla začátek sezony posunout Kometa Brno. Omezení návštěvnosti se nelíbí ani Spartě, která hraje v největší aréně v Česku.

„Kluby se postupně vyjadřují a někteří hrát nechtějí, čemuž jsme schopni vyjít vstříc, neboť i takový návrh jsme jim s prezidentem hokejového svazu (Tomášem Králem) zaslali,“ řekl Řezníček. Většina klubů se ale vyjádří až nyní poté, co ministr zdravotnictví Roman Prymula nová opatření oficiálně oznámil.

Představitelé extraligových klubů budou jednat o třech variantách - na dva týdny soutěž zmrazit, pokračovat podle plánu, nebo budou hrát týmy, které budou mít zájem, a program se tomu uzpůsobí. „Museli bychom udělat nějaké změny (v programu), ale o tom se můžeme začít bavit, až budeme mít výsledek. A s největší pravděpodobností to nerozhodneme dříve než zítra,“ dodal Řezníček.

Autor: ČTK