130 let

Hokejista Anaheimu Ducks Corey Perry | foto: ČTK

Gól roku v NHL? Podrazil ho soupeř, Perry ale dokázal skórovat vkleče

Sport
  •   18:00
ANAHEIM/PRAHA - Krásná trefa hokejisty Anaheimu Coreyho Perryho bude jistě kandidovat na gól roku. Po krásné kličce jej sice zezadu podrazil soupeř, ale on se bleskově zorientoval a skóroval vkleče. A aby byla tahle trefa ještě vyšperkovanější, zrodila se pouhé dvě vteřiny před koncem druhé třetiny.

"Věděl jsem, že mi nezbývá moc času," líčil Perry, který byl klíčovým mužem pro výhru Anaheimu nad New York Islanders 5:2. Už jeho klička za modrou čarou byla ukázková. Jenže bek Islanders Calvin de Haan udělal v tu chvíli logický krok - Perryho podseknul a vypadalo to, že mu šanci zhatí. Ale kdepak s tímhle na ofenzivní hvězdu Anaheimu! "I když mě podrazil a já spadnul na kolena, procedil jsem puk do branky," popsal Perry. Brankář soupeře jej neudržel v lapačce a Perry začal bouřlivě slavit. Ovšem po zápase byl - možná až překvapivě - skromnější. Kam tenhle gól řadíte ve vašem žebříčku? ptali se jej reportéři. "Jsem rád, že to tam spadlo," odvětil jen.

Anaheim si i díky Perryho zručnosti upevnil svou pozici mezi nejlepšími týmy soutěže, spolu s Chicagem s 47 body NHL vévodí. A navíc jako jediné mužstvo dosud doma neprohrál v základní hrací době! "Začínáme se trochu cítit jako ti, kdo patří mezi elitu. A taky to, doufám, začínáme soupeřům ukazovat," prohlásil po předchozím vítězném utkání proti St. Louis Ryan Getzlaf. Duel s Islanders pro Mighty Ducks znamenal utvrzení v tom, že jsou na dobré cestě. Předchozí týden zažili náročnou sérii v podobě konfrontace se čtyřmi elitními týmy Západní konference - proti San José, Los Angeles, St. Louis a Chicagu měli vyrovnanou bilanci dvě vítězství, dvě porážky.

To jim nestačí. "Jsme lidi, to se stává," řekl o tom Corey Perry. "Byl to těžký, emočně náročný týden. Věděli jsme, že se musíme vrátit na vítěznou vlnu. První třetinu nám to moc nešlo, ale v těch dalších už jsme svůj cíl splnili." Mimo jiné díky jeho trefě, již mají někteří za gól roku. Vzhledem k tomu, že Perry ve třetí části ještě pohotovou dorážkou zaokrouhlil svůj počet branek v současné sezoně na 20, vyšvihl se na druhé místo v této statistice (spolu s Alexandrem Steenem) a na lídra Alexandra Ovečkina už má scházejí jen dva zásahy.

Autor: