130 let
Andrej Svechnikov vstřelil ve třetí třetině parádní branku.

Andrej Svechnikov vstřelil ve třetí třetině parádní branku. | foto: Reuters

VIDEO: Udělal to znovu. Drzý Svečnikov baví NHL svou lakrosovou fintou, využil ji už podruhé

Sport
  •   13:31
Winnipeg - Drze a bez ostychu. Dokonce už podruhé. Andrej Svečnikov, ruský supertalent hájící barvy Caroliny Hurricanes, udeřil již podruhé v sezoně lakrosovým gólem. Na konci října to odnesl český brankář Flames David Rittich, tentokrát si devatenáctiletý útočník pohrál s Connorem Hellebuyckem. I díky jeho famózní trefě nakonec Carolina slavila výhru nad Winnipegem 6:3.

Ve středečních ranních hodinách přivítali hokejisté Winnipegu na domácím ledě Carolinu Hurricanes. Přes 15 tisíc fanoušků pak přihlíželo další neskutečné parádě Andreje Svečnikova.

Mrázek v brance hostí inkasoval góly na 1:1 i 2:2 po tečích, poté ale Carolina odskočila v rozmezí 34. až 44. minuty na 6:2.

Za zmínku však stojí především třetí branka, kterou vstřelil opět úžasnou fintou Andrej Svečnikov, který u zadního mantinelu nabral puk na čepel a lakrosovým zakončením hodil puk do branky.

Ruskému útočníkovi vyšel stejný trik podruhé v sezoně, poprvé s ním překonal Davida Ritticha. Dvě branky vítězů dali Sebastian Aho a Jordan Staal. 

Autor: