130 let
Trenér Třince Václav Varaďa.

Trenér Třince Václav Varaďa. | foto: ČTK

Posilujeme, libuje si Varaďa po příchodu nové brankářské dvojice do Třince

Sport
  •   7:25
Třinec - Do nového ročníku nastoupí hokejisté Třince s úplně novou brankářskou dvojicí. Po příchodu Patrika Bartošáka se k Ocelářům připojil i nadějný Petr Kváča, jenž hájil v minulé sezoně barvy Budějovic.„Začali jsme pracovat koncepčně,“ pochvaluje si čerstvě po zisku mistrovského titulu trenér Václav Varaďa.

Hokejisté Třince nelení ani po zisku mistrovského titulu. Po odchodu Šimona Hrubce, který touží vyzkoušet zahraniční angažmá, získali Oceláři po Patriku Bartošákovi druhou posilu do brankoviště - jednadvacetiletou naději Petra Kváču. Odchovanec Mladé Boleslavi byl již v Třinci minulý rok, kde se učil od Šimona Hrubce. Zároveň si vydobyl velmi dobré renomé v prvoligových Českých Budějovicích.

V brance Třince bude soupeřit se zkušeným Bartošákem, jenž odmítl nabídky z KHL, především kvůli narození potomka. Bartošák po návratu z USA odchytal za Vítkovice 165 zápasů s nadstandartní úspěšností 92,89 procenta.

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Oceláři pokračují v budování úspěšné generace, v týmu panuje zdravé konkurenční prostředí. „Je vidět, že to tady v Třinci funguje. Časy, kdy se nakupovali reprezentanti a házeli se přes palubu další, skončily. Začali jsme pracovat koncepčně,“ libuje si trenér Slezanů Václav Varaďa.

Cíle budou mít v Třinci určitě opět ty nejvyšší. A dobrá brankářská dvojice je základ úspěchu.

Autor: