130 let

29. DUBNA: TRAGÉDIE V TURECKU. Do Česka šokující zpráva dolétla brzy ráno. Byl to smutný den. Josef Šural, reprezentant a bývalý kapitán Sparty, zahynul při nehodě minibusu, kterým se s šesticí spoluhráčů z Alanyasporu vracel z utkání v Kayseri. Bylo mu osmadvacet let. | foto: Josef Šural/Instagram

Alanyaspor zajistí finančně rodinu fotbalisty Šurala, na jeho počest vyřadil dres s číslem 90

Sport
  •   14:08
Ankara / Praha - Alanyaspor vyřadí na počest tragicky zesnulého fotbalisty Josefa Šurala číslo 90, které český reprezentant nosil v tureckém klubu na dresu. „Rozhodlo o tom vedení klubu,“ oznámil turecký celek na twitteru.

Zesnulý exkapitán Sparty Šural (†28) do Turecka nechtěl, nechal po sobě dvě malé dcery

Alanyaspor se také postará o rodinu českého hráče, který přišel o život při pondělní autonehodě v 28 letech. „Klub se rozhodl pokračovat v plnění svých smluvních povinností vůči tragicky zesnulému Josefu Šuralovi a do budoucna finančně zajistí rodinu reprezentačního útočníka,“ uvedla na svém facebookovém profilu Česká asociace fotbalových hráčů s odkazem na informace od turecké hráčské asociace.

Šural po sobě zanechal manželku a dvě dcery, jedné je pět let a druhé teprve tři měsíce.

Dvacetinásobný český reprezentant, který přišel do Alanyasporu v lednu ze Sparty, zemřel v nemocnici po nehodě minibusu, jímž se s dalšími hráči vracel z nedělního ligového utkání na hřišti Kayserisporu.

Autor: ČTK