130 let
Jakub Štvrtecký dovezl českou štafetu do cíle na pátém místě.

Jakub Štvrtecký dovezl českou štafetu do cíle na pátém místě. | foto: ČTK

Čeští biatlonisté zaznamenali nejlepší výsledek v sezoně, štafeta dojela na pátém místě

Sport
  •   15:35
Hochfilzen - Čeští biatlonisté Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Adam Václavík a Jakub Štvrtecký skončili pátí ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu.

Paráda pro Puskarčíkovou. Ve stíhačce se posunula z 32. místa až na osmé

Zvítězili Norové, triumf jim zajistil ve finiši lídr individuálního pohárového pořadí Johannes Bö.

Norsko se od začátku přetahovalo o vedení s Němci, kteří jeli v čele od druhého úseku. Johannes Bö se ale po závěrečné stojce dotáhl na Benedikta Dolla a o vítězství rozhodl před nájezdem do cílové rovinky. Třetí byla Francie.

Šlesingr byl v půlce svého úseku druhý, vstoje ale dvakrát dobíjel a předal jako osmý. 

Krčmář nemusel ani jednou dobíjet a v polovině závodu drželi Češi páté místo. Václavík po střelbě vleže pozici ještě o místo vylepšil a jel jen pět sekund od stupňů vítězů.

Nakonec svůj úsek dokončil pátý za Francií. Dvacetiletý Štvrtecký na stojce třikrát opravoval a dotáhl se na něj zkušený Alexandr Loginov. Český mladík ale výborně běžel, ruskému soupeři ujel a udržel pátou pozici.

Světový pohár bude pokračovat příští týden v Le Grand-Bornand. Ve Francii se pojedou sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem.

Muži - štafeta (4x7,5 km):

1. Norsko (Dale, Bjöntegaard, T. Bö, J.T. Bö) 1:14:44,2 (1 trest. okruh + 7 dobíjení), 2. Německo (Horn, Kühn, Peiffer, Doll) -2,0 (0+6), 3. Francie (Guigonnat, Jacquelin, Claude, Fillon Maillet) -51,9 (1+8), 4. Kanada -1:28,7 (0+6), 5. Česko (Šlesingr, Krčmář, Václavík, Štvrtecký) -1:52,2 (0+9), 6. Rusko -2:01,7 (1+8).

Autor: ČTK