130 let
Velšský golfista Stuart Manley

Velšský golfista Stuart Manley | foto: ČTK

Golfista zahrál hole in one, další jamku nezvládl a slyšel posměšky

Sport
  •   12:12
MELBOURNE - O plném významu rčení "jednou jsi dole, jednou nahoře" se v sobotu přesvědčil velšský golfista Stuart Manley. Ve třetím kole Světového poháru v Melbourne se totiž na třetí jamce blýskl tzv. hole in one, ale hned tu následující zahrál na jedenáct úderů, tedy sedm přes par.

"Čím výš vyletíte, tím tvrdší je pak pád na zem," citovala Manleyho agentura Reuters. "Navíc australští fanoušci jsou nemilosrdní. Vyslechl jsem si pár posměšků a cítil jsem se dost mizerně. Ale to se v golfu prostě občas přihodí," dodal. Aby toho nebylo málo, tak se čtyřiatřicetiletý Manley musel vyrovnat i se zklamáním, protože chvíli žil v přesvědčení, že díky jamce na jeden úder vyhrál jako odměnu auto. Po hole in one dokonce mercedesu vystavenému u hřiště radostně poklepal na střechu, jenže o chvíli později se dozvěděl, že vůz je ve hře pouze v posledním kole.

"Byl jsem v euforii, lítal jsem v oblacích, protože jsem si myslel, že jsem vyhrál auto," uvedl Manley. "Jenže když jsem si šel pro míček na green, tak mi řekli: Bohužel, teď se vám to nepočítá. A budu upřímný - dost mě to zklamalo," prohlásil. Manleymu nakonec před nedělním finále patří se ztrátou sedmi úderů osmé místo. V čele je s 204 ranami Australan Jason Day, který na turnaji startuje i přesto, že při nedávném tajfunu na Filipínách mu zemřelo osm příbuzných.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz