130 let

Karolína Plíšková slaví postup do 3. kola US Open. | foto: Reuters

Karolína Plíšková snadno postoupila do 3. kola US Open. V New Yorku komplikuje program déšť

Sport
  •   20:06
New York - Tenistka Karolína Plíšková postoupila do 3. kola grandslamového US Open. Pod zataženou střechou kurtu Arthura Ashe zdolala Mariam Bolkvadzeovou z Gruzie 6:1 a 6:4. Hrát by měla i Karolína Muchová proti Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, ale program na menších newyorských dvorcích začne kvůli dešti s tříhodinovým zpožděním.

Turnajová trojka Plíšková měla štěstí, že se ve Flushing Meadows dostala na největší kurt se zatahovací střechou. V halových podmínkách měla zápas se soupeřkou z kvalifikace, která v žebříčku WTA figuruje na 202. místě a hrála s obvázaným levým lýtkem a pravým stehenním svalem, od začátku pod kontrolou.

Vysoušení dvorců v areálu US Open.
Karolína Plíšková slaví postup do 3. kola US Open.

„Jsem ráda, že moje podání bylo lepší než v prvním kole. Hrála jsem solidně, nemusela jsem předvést svůj nejlepší tenis,“ řekla Plíšková.

Dvacetiminutovou první sadu Plíšková ukončila jedním ze svých devíti es v utkání. Ve druhém setu získala brejk na 2:1 a pak poprvé a naposledy v utkání přišla o servis. Levou rukou hrající soupeřku vyřadila za hodinu a pět minut.

O osmifinále bude finalistka turnaje z roku 2016 Plíšková hrát s vítězkou utkání mezi Ons Džabúrovou z Tuniska a Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

VÝSLEDKY US OPEN

(tvrdý povrch, dotace 57,24 milionu dolarů)

  • Muži, dvouhra - 2. kolo: Nišikori (7-Jap.) - Klahn (USA) 6:2, 4:6, 6:3, 7:5, Dimitrov (Bulh.) - Čorič (12-Chorv.) bez boje.
  • Ženy, dvouhra - 2. kolo: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3-ČR) - Bolkvadzeová (Gruz.) 6:1, 6:4.
Autor: ČTK