130 let

Petra Kvitová zdolala před Australian Open Venus Williamsovou. | foto: ČTK

Aktualizováno

Kvitová si v generálce na Australian Open poradila s Venus Williamsovou, dál jde i Bouzková

Sport
  •   12:50aktualizováno  12:54
Melbourne - Tenistka Petra Kvitová zvládla na turnaji Yarra Valley Classic vstup do nové sezony. Čtvrtá nasazená hráčka, jež měla v Melbourne na úvod volný los, zdolala v prvním zápase od loňského září Venus Williamsovou 7:6, 7:5. Do osmifinále prošla také Marie Bouzková, která ve druhém kole porazila Španělku Aljonu Bolsovovou 6:3, 6:7, 6:2.

O čtvrtfinále si tak na přípravném turnaji před Australian Open zahrají celkem čtyři Češky. Už v pondělí si postup do třetího kola zajistily Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová zdolala čtyřicetiletou americkou veteránku v osmém vzájemném zápase po dvouhodinovém boji popáté. Poprvé se ale jejich duel rozhodl už ve dvou setech. Úvodní sadu, v níž Američanka jako první prolomila soupeřce podání, získala nakonec Kvitová v tie-breaku 8:6, když proměnila čtvrtý setbol. Ve druhém setu vybojovala výhru 7:5.

Petra Kvitová skončila na Roland Garros v semifinále.
Petra Kvitová zdolala před Australian Open Venus Williamsovou.

„Konečně ve dvou, že?“ usmála se Kvitová při rozhovoru na kurtu při narážce na první dvousetový duel s Williamsovou. „Hrajeme podobným stylem, je to o podání a ve výměnách to pak máme padesát na padesát. Jeden set je to lepší, druhý horší a pak musí přijít ten rozhodující,“ řekla.

Dvaadvacetiletá Bouzková získala proti Španělce úvodní sadu za 40 minut, ve druhé ale nedokázala zápas dotáhnout. Soupeřka ji k mečbolu nepustila, v tie-breaku vyrovnala a do vedení šla i ve třetí sadě. Pak ale Bouzková opět přidala, třikrát Bolsovové sebrala podání a slavila postup.

Další soupeřkou šestnácté nasazené Bouzkové bude světová jednička Ashleigh Bartyová. Australanka, jež takřka celou loňskou sezonu kvůli koronaviru vypustila, porazila Rumunku Anu Bogdanovou 6:3, 6:3. Kvitovou čeká Nadia Podoroská z Argentiny.

Tenisový turnaj žen Yarra Valley Classic v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 442.020 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (4-ČR) - V. Williamsová (USA) 7:6 (8:6), 7:5, Bartyová (1-Austr.) - Bogdanová (Rum.) 6:3, 6:3, Muguruzaová (6-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 6:0.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz