130 let
Sdruženářka Johanna Bassaniová zemřela deset dní poté, co oslavila osmnácté...

Sdruženářka Johanna Bassaniová zemřela deset dní poté, co oslavila osmnácté narozeniny, informovala rakouská média. | foto: Reprofoto

Neštěstí v Rakousku. Náhle zemřela vycházející lyžařská hvězda Bassaniová, bylo jí pouhých 18 let

Sport
  •   13:48
Vídeň - Byla vycházející hvězdou rakouského lyžování, sdruženářka Johanna Bassaniová zemřela deset dní poté, co oslavila osmnácté narozeniny, informovala rakouská média. Co bylo příčinou její smrti, zatím není známo.

„Jsme šokováni a hluboce zasaženi zprávou o náhlé smrti naší reprezentantky v severské kombinaci Johanny Bassaniové. Upřímnou soustrast rodině i všem jejím blízkým. Odpočívej v pokoji, Johanno,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu rakouský svaz smutnou zprávu.

Bassaniová byla jednou z hlavních nadějí Rakušanů, na Olympijských hrách mládeže v Lausanne brala stříbro v závodě smíšených štafet, mezi dospělé vstoupila v Kontinentálním poháru dvakrát šestým místem.

„Sportovkyně klubu z Hinzbachu patřila k největším domácím talentům v tomto sportovním odvětví. V Johanně přichází rodina severské kombinace a především ženská reprezentace o srdečnou a všemi oblíbenou kolegyni. Jsme vděční za všechno, co pro tento sport udělala, a tak zůstane navždy v našich vzpomínkách,“ píše rakouský svaz.

Autor: Lidovky.cz