Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pokerový mág Staszko se představí v Praze

Sport

  14:41
PRAHA - Úspěšný třinecký hráč pokeru Martin Staszko se v prosinci představí na turnaji série European Poker Tour v Praze. Hrát bude ve stejném týmu jako jeho přemožitel z finále turnaje Světové série v Las Vegas Pius Heinz. ČTK to dnes sdělil Jan Hedvábný z propagačního oddělení týmu PokerStars. Staszko se druhým místem na turnaji v USA proslavil a získal v přepočtu 98 milionů korun.

Loni v květnu začal hrát na profesionální úrovni a letos už usedl v casinu v americkém Las Vegas, aby se postavil těm nejlepším borcům ve finále Světové série v pokeru. foto: ČTK

Turnaj nazvaný European Poker Tour Prague v hlavním městě odstartuje v pondělí 5. prosince. Staszko se v něm představí v barvách svého nového týmu PokerStars PRO. Stane se tak druhým Čechem v profesionální pokerové "stáji", kde již působí zkušený Martin Hrubý.

Dalším novým přírůstkem týmu je Staszkův finálový soupeř z Las Vegas Heinz. "Oba hráči odehrají s logem největší světové herny už nadcházející turnaj, který se odehraje v pražském hotelu Hilton," sdělil ČTK Hedvábný.

Pražský turnaj potrvá od pondělí do soboty. Uskuteční se tam pokus o překonání Guinnessova světového rekordu v počtu hráčů současně hrajících on-line turnaj. Zúčastní se ho i Staszko a Hrubý. V úterý si pak proti sobě zahrají vítěz finále Světové série Heinz s bývalým slavným tenistou a dalším ze členů týmu PokerStars Borisem Beckerem.

Staszko finále v Las Vegas prohrál. Přesto získal 98 milionů.

Staszko hraje poker necelých pět let a za relativně krátkou dobu se dokázal probojovat až na vrchol. Jako mnozí další začínal na internetových serverech věnovaných pokeru a postupně se začal účastnit i "živých" turnajů, kde dosáhl svých dosavadních největších úspěchů. Po 11. místu na hlavním turnaji European Poker Tour ve francouzském Deauville přišel definitivní průlom druhým místem na turnaji v USA, kde porazil téměř 7000 hráčů.

Úspěch mu vynesl titul druhého nejlepšího hráče světa a zdaleka nejvyšší finanční výhru Čecha v pokerovém turnaji. V rodném Třinci obdržel za svůj úspěch pamětní medaili a flanelovou košili, která se stala jeho poznávacím znamením. Část vyhraných peněz si chce uložit jako úspory. Zbytek hodlá investovat do pokeru, řekl Stasko.

PokerStars je internetová herna pokeru, která zároveň pořádá i živé karetní turnaje. Sponzoruje také pokerové série ve světě a provozuje vlastní pokerovou stáj.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!