130 let

Luis Salom jen krátce po svém optimistickém vzkazu utrpěl smrtelná zranění. | foto: Reuters

‚S chutí na trénink!‘ napsal španělský motocyklista krátce před svou smrtí

Sport
  •   7:00
Pouze několik hodin před tragickou havárií při pátečním tréninku Moto2 v Barceloně napsal zesnulý španělský motocyklista Luis Salom na Twitter, jak moc se na svůj oblíbený okruh těší. „S chutí na trénink! Tenhle okruh je velkolepý!“

Motocyklová tragédie: po havárii na tréninku zemřel jezdec Moto2 Luis Salom

Motoristický sport přišel o další hvězdu. Trénink na Velkou cenu Katalánska byl poslední jízdou pro Luise Saloma. Mladý závodník podlehl následkům tragické havárie. Ještě pár hodin před osudovým okamžikem se přitom podělil o své pocity s fanoušky.

Čtyřiadvacetiletý jezdec ve dvanácté zatáčce ztratil ve vysoké rychlosti kontrolu nad svým strojem a vletěl přímo do zdi u trati, navíc jej nešťastně přimáčkl jeho stroj.

I když okamžitě dostal první pomoc a vrtulník jej převezl do nemocnice, kde absolvoval operaci. Při ní však následkům četných vnitřních zranění podlehl.

Luis Salom
Luis Salom

Rodák z Mallorky přitom bral okruh v Barceloně jako svůj domácí. Velkou cenu Katalánska, ještě v kategorii Moto3, v roce 2013 ovládl.

I proto připojil na Twitter fotku, jak vystupuje v Barceloně s úsměvem na rtech z letadla. Jen pár hodin před tím, než utrpěl smrtelná zranění.

Autor: lar