130 let

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. | foto: Reuters

Šarapovové mi není vůbec líto. Je to absolutně nesympatický člověk, říká Cibulková

Australian Open
  •   6:00
BRATISLAVA/PRAHA - Kdepak. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nemá s Mariou Šarapovovou ani trošku soucitu. Nedlouho poté, co byla Ruska usvědčena z užívání zakázaného meldonia a čeká na trest od Mezinárodní tenisové federace, o ní Cibulková prohlásila, že Šarapovovou nemá nikdo rád a tenisté s ní mají slitování jen navenek.

Šarapovová jde do protiútoku. Nikdy jsem nebyla varována, že bude meldonium zakázané

„Překvapila mě převaha diplomatických reakcí, když si všichni ve skutečnosti myslí něco úplně jiného. Já jsem se k tomu nevyjadřovala, protože nechci být jediná, kdo otevřeně řekne svůj názor na tenhle případ,“ řekla Cibulková v rozhovoru pro Šport.

„Řeknu jen tolik: Šarapovové mi vůbec není líto a na okruhu mi nechybí. Ona je absolutně nesympatický člověk,“ řekla finalistka Australian Open z roku 2014.

„Arogantní, namyšlená a chladná osoba. Když vedle ní sedím v šatně, ani nepozdraví,“ doplnila šestadvacetiletá tenistka.

Maria Šarapovová při propagaci značky Porsche
Slovenská tenistka Dominika Cibulková se raduje v 1. kole US Open.

O dva roky starší Ruska před necelým měsícem přiznala, že na Australian Open jí našli v těle meldonium, který je od nového roku na seznamu zakázaných látek. O délce jejího trestu se rozhodne koncem letošního dubna, přičemž jí hrozí až čtyřletý zákaz tenisu.

Autor: lar