Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Příběh průkopnice ženských šipek Sherrockové nekončí, v Premier League sahala po další senzaci

Fallon Sherrock zdraví fanoušky. foto: ČTK

Nottingham - Průkopnice ženských šipkařek Fallon Sherrocková byla kousek k tomu, aby se jí povedlo další ohromující vítězství. Pětadvacetiletá Angličanka remizovala při své premiéře v šipkařské Premier League v Nottinghamu s favorizovaným Glenem Durrantem 6:6.
  12:34

Dva měsíce poté, co se Fallon Sherrocková stala první ženou, která vyhrála zápas na mistrovství světa PDC, byla anglická šipkařka kousek od zdolání trojnásobného mistra světa BDO Glena Durranta.

Sherrockové se povedlo prolomit Durantovo podání a v rozhodujícím legu měla výhodu prvních šipek při vedení 6:5, britskému šipkaři se ale povedlo zavřít 70 a získal tak remízu.

Pětadvacetileté Angličanka dostala příležitost se v Premier League objevit jakožto „vyzyvatelka“ na základě úspěchů na MS, kde se v Alexandra Palace probojovala mezi posledních 32 šipkařů světa.

„Užívala jsem si každou minutu na mistrovství světa. Jsem šťastná, že jsem mohla hrát opět na velkém podiu. Otevírají se mi stále nové příležitosti a já už se nemůžu dočkat na další události roku 2020,“ je nadšená Fallocková.

Skupina devíti „vyzyvatelů“ hraje zápas proti hráči v hlavním poli první části Premier League, a přestože nesbírají ligové body, vydělávají prémie v závislosti na úspěšnosti jejich výsledků.

„Fanoušci byli úžasní, byla to opravdu velká výzva, Fallon hrála výborně. Má svoje nejúspěšnější období, bylo to nejtěžší zápas, jaký jsem kdy měl,“ smekl Sherrockové poklonu její soupeř Durrant.

Výsledky Premier League v Nottinghamu:

Rob Cross 7-5 Nathan Aspinall

Gerwyn Price 6-6 Michael Smith

Gary Anderson 6-6 Peter Wright

Glen Durrant 6-6 Fallon Sherrocková

Daryl Gurney 1-7 Michael van Gerwen

Autor: