130 let

Petra Kvitová je ve 3. kole Wimbledonu. | foto: ČTK/AP

Kvitová a Strýcová jsou po boji ve 3. kole Wimbledonu. Siniaková nestačila na Kontaovou

Sport
  •   15:15aktualizováno  17:30
LONDÝN - Barbora Strýcová a Petra Kvitová jsou ve 3. kole Wimbledonu. Strýcová vyhrála nad Němkou Laurou Siegemundovou po více než dvouhodinové bitvě 6:3 a 7:5. Petra Kvitová proti Francouzce Kristině Mladenovicové otočila v prvním setu z 4:5 na 7:5 a v tom druhém už vyhrála suverénně 6:2. Kateřina Siniaková naopak podlehla Britce Johanně Kontaové 3:6 a 4:6.

Můj tenis se vždycky zvedne, když jdu na hlavní kurt, těšilo po postupu Plíškovou

Šestá nasazená Kvitová, která hraje první turnaj po natržení svalu v předloktí levé ruky, odvrátila v úvodní sadě tři setboly a Kristinu Mladenovicovou z Francie porazila 7:5 a 6:2 za hodinu a 25 minut. 

Strýcová přešla přes Němku Lauru Siegemundovou, ale na výhru 6:3, 7:5 potřebovala o 50 minut více než Kvitová.

Zatímco dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová vyhrála dva zápasy na londýnské trávě poprvé po čtyřech letech, Strýcová byla ve stejné fázi turnaje loni. 

Barbora Strýcová smutní z porážky s Bartyovou.

K třicáté výhře v sezoně se Kvitová rozjížděla pomalu. „Byla jsem nervózní, to se projevilo na první hře,“ komentovala úvodní game utkání, v kterém udělala dvě dvojchyby a prohrála ho. 

Dlouho se nemohla trefit do returnu dobře podávající první deblistky světa Mladenovicové, ale hru pomalu vyrovnávala.

První tři brejkboly za stavu 3:4 ještě nevyužila a zdálo se, že sadu už nezachrání. Za stavu 4:5 měla Francouzka tři setboly, ale všechny Kvitová ustála. 

„Nějak jsem to dokázala a pak jsem se začala cítit lépe,“ řekla česká tenistka. K vyrovnání na 5:5 jí pomohly dvě dvojchyby soupeřky za sebou a pak už měla převahu.

Na úvod druhého setu sice znovu přišla o podání, ale pak získala čtyři hry po sobě. Na 4:1 zvýšila svým osmým esem a závěr jistě dohrála. „Zlepšuje se to,“ říkala cestou z kurtu o své ruce, na které má na zraněném místě tejp.

Příští soupeřkou Kvitové bude Američanka Amanda Anisimovová, nebo Magda Linetteová z Polska. 

Petra Kvitová zdraví diváky ve Wimbledonu po výhře nad Ons Jabeurovou.
Petra Kvitová slaví postup do finále turnaje v Dubaji.

„Je mi to jedno. Důležité je, abych byla zdravá a mohla hrát svůj tenis,“ řekla. Dál než do třetího kola Wimbledonu se dostala naposledy v roce 2014, kdy londýnský grandslam podruhé vyhrála.

Strýcová měla v duelu se Siegemundovou 20 brejkbolů, v jedné hře dokonce sedm, ale proměnila jich pět. 

Sama přišla o podání jen třikrát a po esu při druhém mečbolu si zařvala radostí. Ve třetím kole je potřetí během čtyř let a o osmifinále bude nejspíš hrát s turnajovou čtyřkou Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Autoři: lar, ČTK