Halloumi burger
- 4 burgerové bulky
- 4 portobello žampiony
- špetka šafránu (pravý sušený šafrán)
- 100 g sušená rajčata v olivovém oleji
- 200 g halloumi sýr
- 1 větší rajče
- oblíbený salát
- 360 g zakysané smetany
- Šťáva z ½ limety
- sůl, pepř
Postup: Portobello žampiony zbavte nožiček, otřete utěrkou a vložte do misky. Rozmixujte sušená rajčata s olejem a přidejte žampiony. Přikryjte fólií a marinujte v lednici alespoň 15 minut. Připravte si šafránový dip, smícháme zakysanou smetanu s šafránem, solí a limetovou šťávou.
Mezitím si připravte ostatní potraviny. Bulky rozřízněte na poloviny, rajčata a sýr nakrájejte na plátky. V troubě pečeme žampiony na 200 °C, 15 minut. Mezitím si ogrilujeme halloumi sýr na pánvi (3 minuty z každé strany). Nakonec opečte bulky, těm stačí jen asi minutka. Na spodní a vrchní část bulky natřeme šafránový dip, přikryjeme sýrem, na ten položíme houbu a opepříme. Přidáme rajče a salát.