Lidovky.cz

Vegetariánský burger? Zkuste recept šéfkuchařky s halloumi sýrem

Jídlo

  15:32
Dali byste si burger, ale nejíte maso? Nevadí, můžete vyzkoušet variantu s halloumi sýrem a portobello žampiony podle šéfkuchařky Růženy Smolenové z restaurace Café Elektric.

Halloumi burger foto: Café Elektric

Halloumi burger

  • 4 burgerové bulky
  • 4 portobello žampiony
  • špetka šafránu (pravý sušený šafrán)
  • 100 g sušená rajčata v olivovém oleji
  • 200 g halloumi sýr
  • 1 větší rajče
  • oblíbený salát
  • 360 g zakysané smetany
  • Šťáva z ½ limety
  • sůl, pepř

Postup: Portobello žampiony zbavte nožiček, otřete utěrkou a vložte do misky. Rozmixujte sušená rajčata s olejem a přidejte žampiony. Přikryjte fólií a marinujte v lednici alespoň 15 minut. Připravte si šafránový dip, smícháme zakysanou smetanu s šafránem, solí a limetovou šťávou.

Mezitím si připravte ostatní potraviny. Bulky rozřízněte na poloviny, rajčata a sýr nakrájejte na plátky. V troubě pečeme žampiony na 200 °C, 15 minut. Mezitím si ogrilujeme halloumi sýr na pánvi (3 minuty z každé strany).  Nakonec opečte bulky, těm stačí jen asi minutka. Na spodní a vrchní část bulky natřeme šafránový dip, přikryjeme sýrem, na ten položíme houbu a opepříme. Přidáme rajče a salát.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.