Lidovky.cz

VIDEO: Řízečky po asijsku v panko strouhance. Jak na ně?

Jídlo

  4:10
Vepřová panenka na asijský způsob? Vyzkoušejte řízečky po asijsku obalené v japonské panko strouhance. Jak na ně vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat.

Řízečky po asijsku

  • 600g vepřová panenky – trojobal – panko strouhanka (japonský druh strouhanky vyrábí se z pšeničné mouky, droždí, tuku, soli a glukózy)
  • vejce
  • sůl
  • červená kari omáčka
  • lístky bazalky
  • chilli sušené
  • chilli čerstvé
  • příloha dle chuti (šťouchané brambory, dušená rýže, rýžové nudle)

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, obalíme v klasické trojobalu. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Po vyjmutí necháme oschnout na ubrousku a krájíme na styl namtok – hrubé nudličky. Červenou kari omáčku ohřejeme, dobře promícháme a přidáme zelenou bazalku a sušené chilli. Servírujeme společně s řízkem na nudličky, navrch přidáme čerstvý koriandr a chilli na kolečka. 

Příloha dušená rýže, šťouchané brambory, rýžové nudle, dle chuti 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.