Většina restaurací je zaměřena hlavně na dospělé a často ani standardní jídelní lístky nejsou na dětské pokrmy příliš bohaté. To je důvod, proč vznikla akce Děti v restauraci.
"Děti, které přijdou s rodiči do restaurace, si určitě zaslouží víc než jen špagety s kečupem a eidamem. Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá," řekl ředitel festivalu Pavel Suchánek ze společnosti Alakarte.cz.
Restaurace, které se festivalu zúčastní:Buena Vista, Ostrava Dock House, Praha 4 Chalupa u Městské brány, Vyškov Maui Restaurace, Mariánské Lázně Mincovna, Kutná Hora Mlsná kavka, Praha 8 Noem Arch, Brno Latrán, Český Krumlov Pizza Coloseum Budějovická, Praha 4 Pizza Coloseum Nový Anděl, Praha 5 Pizza Coloseum Národní, Praha 1
|
Festival se uskuteční od 3. do 16. září ve vybraných restauracích po celé republice a nebude jen o dobrém jídle, ale i o zábavě. Na malé jedlíky bude v restauraci čekat spousta hraček a zajímavých her.
"Je důležité, aby se děti cítily v restauraci dobře a je velká škoda, že podniků, které jsou opravdu 'baby friendly' je stále relativně málo. Sám mám dvě malé děti a někdy je to oříšek nalézt takovou restauraci, kde se bude našim dětem, a tedy i nám, líbit," dodává Suchánek.
Malé jedlíky čekají kuřecí řízečky, svíčková nebo třeba lívanečky. Ochutnat budou moci hned tři varianty dětských festivalových pokrmů za jednotnou cenu 90 korun.
"Děti patří ze zákazníků mezi jedny z nejkomplikovanějších, protože každé dítko má rádo něco jiného. Při tvorbě naší nabídky jsme na tuto skutečnost mysleli a jsou tam tak zastoupeny různé způsoby přípravy i suroviny. Věřím, že dětem bude u nás chutnat," říká Radovan Koudelka, majitel ostravské restaurace Zámek Zábřeh.
Také v restauraci Dock House jsou na děti připravení. "Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky," vysvětluje šéfkuchařka Petra Sahajdáková.
Více informací o festivalu a rezervaci můžete provést na stránce www.detivrestauraci.cz