2. srpna 2013 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Nechcete v horku zapínat troubu?
Vyrobte si dezert bez pečení

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Italský lahodný dezert tiramisu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Italský lahodný dezert tiramisu. | foto: Shutterstock
Udělat si dezert lze i bez pečení. Vždyť komu by se chtěla zapínat v tom horku ještě trouba. Pochutnáte si na něm a krásně vás osvěží. Server Lidovky.cz vám přináší osvědčené tipy na trio lehkých nepečených dezertů.

Jogurtovo – smetanová panna cotta

Lehký smetanový dezert panna cotta.

  • 500 ml smetany na šlehání
  • 500 ml bílého jogurtu
  • 8 plátků želatiny
  • 1 celá vanilka
  • 400 g jahod, malin nebo jiného ovoce
  • 1 celá vanilka
  • cukr krupice

Rozřízněte vanilku, nožem odstraňte zrníčka a dejte do hrnce se smetanou, jogurtem a 6 lžícemi cukru. Pomalu zahřívejte dokud se cukr nerozpustí. Směs se nesmí vařit! Odstavte z ohně, přidejte 6 nabobtnalých plátků želatiny a míchejte do rozpuštění.

Do sklenic dejte pár čerstvých plodů ovoce a zalijte smetanovou směsí. 4 – 6 hodin do nechte v lednici tuhnout. Nakonec rozvařte ovoce s cukrem, přidejte 2 plátky nabobtnalé želatiny a nalijte do sklenic na již trochu ztuhlou panna cottu.

ČTĚTE TAKÉ:

Nepečený cheescake s ovocem

  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 ml tvarohu
  • 150 g cukru moučka
  • 200 g máslových sušenek
  • 120 g másla
  • čerstvé jahody, maliny či ostružiny
  • želatinový ztužovač v prášku

Rozdrťte máslové sušenky, ručně je promíchejte se změklým máslem a napěchujte na dno kulaté dortové formy. Dejte do lednice a pusťte se do jednoduché náplně. Smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem a cukrem a vmíchejte želatinový ztužovač připravený dle návodu na obalu. Ztuhlý korpus hustě pokryjte čerstvým ovocem a přelijte tvarohovou směsí. Nechte nejlépe přes noc vychladit a podávejte.

Italské tiramisu

Výroba tiramisu.

  • 500 g mascarpone
  • 4 čerstvá vejce
  • balíček cukrářských piškotů
  • 5 lžiček kávy
  • 6 cl amaretta
  • cukr moučka
  • kakao

Hranatou formu vyložte potravinářskou fólií tak, aby sahala přes okraje. Do menšího hrnečku uvařte kávu, nechte vyluhovat a sceďte zrníčka. Do vychladlé kávy přidejte amaretto. Pokud doma tento mandlový likér nemáte, můžete ho nahradit rumem a pár kapkami mandlového aroma. Dále vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, vmíchejte mascarpone a nakonec opatrně sníh z bílků ušlehaný do tuha.

Cukrářské piškoty po jednom rychle namáčejte v kávě s alkoholem a vyložte jimi dno formy. Přelijte polovinou směsi z mascarpone a postup opakujte. Hotový dezert bohatě posypte kakaem. Přes noc dejte uležet do lednice. Druhý den ho vytáhněte z formy za pomoci konců potravinářské fólie a krájejte na jednotlivé porce.

  • 0Diskuse


REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.