Středa 27. května 2020svátek má Valdemar 20 °C polojasno Předplatné LN
Rozhovor Praha

U vládní letky servírovala kávu Havlovi i Klausovi. V 59 letech si otevřela vlastní kavárnu

Cukrářka Jaroslava Procházková ve své kavárně na Hanspaulce. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bývalá letuška vládní letky a matka tří dětí Jaroslava Procházková od svých šesti let snila o tom, že jednou bude mít vlastní cukrárnu. Svého cíle se...

Advertorial

Na grilu si připravíte i dezert. Už jste zkoušeli grilovat ovoce?

Grilovaný ananas | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po grilované večeři si můžete na grilu připravit ještě dezert. Mezi oblíbená sladká jídla patří grilované ovoce, které můžete dochutit zmrzlinou,...

Doporučujeme PRAHA Karolína Minaříková Krupková

Sladká renesance české cukrařiny. Amatérka, která se prosadila

V nově zrekonstruované Werichově vile na pražské Kampě otevírá Iveta Fabešová... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdysi tu sedával Jan Werich a nad ním se vznášela oblaka doutníkového kouře. Dnes je v ­jeho klubovně slyšet angličtina i španělština a cinkání...

Anketa PRAHA

Kam ve vedrech na nejlepší zmrzlinu? Radí hvězdy české gastronomie

Zmrzlina v kornoutu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nastupuje období tropických letních teplot, čelit jim můžeme mimo jiné ledovým osvěžením v podobě lahodné zmrzliny. Kde v Praze a ve zbytku země...

Doporučujeme PRAHA Karolína Krupková

Místo zákusků vafle a hybridní croblihy. Podnikatelé sází na originální dobroty

Servírka zakřičí „Bára!“ a na zákaznici už čeká palačinka, na níž je s bohatým... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bistro v pudrových barvách připomíná podnik, kam chodili Sandy a Danny z filmové Pomády. Z vaflí tu uždibují nejen náctileté slečny, ale i mladík s...

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Dekadentní pochoutka

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Téměř dekadentní spojení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky zrají na konci srpna, my si však můžeme úrodu jejich příbuzných blum dopřát ještě v listopadu. Ano, jsou z jižních krajin, ze Španělska a...

Recept BLED Magdalena Slezáková

Kremšnita: magie křehkého těsta a sametového krému z úpatí slovinských hor

Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pocukrovaná vrstva zlatého listového těsta křupne pod lžičkou, aby odhalila nadýchanou šlehačku a pod ní skryté vanilkové nebe. Existují stovky...

CURYCH

Rozteklá čokoláda v létě? Díky švýcarskému výrobci to bude brzy minulost

Čokoláda by se už neměla v teplu roztékat. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už je zabalená v lesklém papíru, ve tvaru vánoční dekorace nebo má podobu obyčejné tabulky, prodej luxusní čokolády v teplém počasí je problém....

VELKÉ KARLOVICE (VSETÍNSKO)

V Karlovicích vrcholí přípravy na gastrofestival, pekaři pečou stovky frgálů

Soutěž o nejlepší valašský frgál (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku vrcholí přípravy na víkendový Karlovský gastrofestival. Kuchaři například ve středu začali péct frgály, tradiční...

PAŘÍŽ

Výmluvy netřeba. Černá čokoláda je elixír mládí, co zahání stres a smutek

Čokláda a kakaové boby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je čokoláda lepší než botox? Jestliže je černá, je rozhodně jakýmsi elixírem přirozeného mládí. Britští vědci nedávno dokonce vymysleli recept, kdy...

SRNÍ (KLATOVSKO)

Královna marmelád má rekord: na Šumavě vyrobila tu největší

Marmeláda z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského vyrobila v Srní na Šumavě podnikatelka Blanka Milfaitová největší marmeládu na...

Doporučujeme

Návykové tiramisu. Roman Paulus poradí, jak na něj

Pro přípravu italského tiramisu je třeba sáhnout po správných surovinách - základem je mascarpone, cukrářské piškoty, vejce a espresso. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italské tiramisu je mimořádně jemný a velmi lahodný dezert, kterým zabodujete u rodinného oběda i romantické večeře při svíčkách. Jak na něj, na co...

PALERMO

Sicílie se chlubí tradiční zmrzlinou. Vznikla díky ledu z Etny

Kam na nejlepší zmrzlinu? Poradí vám šéfkuchaři. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obyvatelé Sicílie se pyšní tím, že světu přinesli zmrzlinu. Historie jim sice s definitivní platností vynález této mražené pochoutky možná nepřiřkne,...

Recept Eliška Bramborová

Harlekýn jako z cukrárny? Vyzkoušeli jsme pro vás recept

Dort Harlekýn | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Intenzivní chuť čokolády a šlehačky. To je Harlekýn. Nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou omamně voní a rozplývá se na jazyku. Server Lidovky.cz pro...

Ochlaďte se domácím sorbetem. Přinášíme několik tipů

Sorbet má méně kalorií než smetanová zmrzlina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedra jsou zpět a s nimi i náš další tip, jak se doma osvěžit. Vyrobte si slaďoučký ovocný sorbet! Server Lidovky.cz vám přináší tři recepty na...

Recept Eliška Bramborová

Nechcete v horku zapínat troubu? Vyrobte si dezert bez pečení

Italský lahodný dezert tiramisu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si dezert lze i bez pečení. Vždyť komu by se chtěla zapínat v tom horku ještě trouba. Pochutnáte si na něm a krásně vás osvěží. Server...

Seriál

Kristovo ovoce. Maracuja se hodí do salátů i dezertů

Maracuja neboli mučenka jedlá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Maracuja se nejčastěji přidává do džusů, aby zvýraznila chuť, můžete z ní ale udělat i skvělou marmeládu a velmi chutná je syrová. Někomu ale mohou...

Seriál

Papája je nejlepší čerstvá. Hodí se i do dezertů a džemů

Papája | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Papája je nejen vynikající, ale také léčivá. Díky zajímavé melounové chuti její obliba v Česku roste. Vedle ananasu a manga patří mezi tři...

Ovocné dezerty na léto. Tři recepty od šéfkuchařů

Čokoládový cheesecake s jahodami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovocný sorbet v horkých dnech osvěží, čokoládový cheesecake a jahodové knedlíky neurazí. Tady jsou tři recepty na jednoduché dezerty od šéfkuchařů...