Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky

Jídlo

  6:17
Jednoduchá a zdravá večeře? Je to snadnější než si myslíte. Dejte v kuchyni šanci červené čočce a budete překvapeni, jak jednoduše se s ní pracuje. Nechte se inspirovat.

Kari z červené čočky foto: Michaela Šupáková

Kari z červené čočky

  • 2 velké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 100 g červené čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr

Rozehřejte si nerezovou pánev a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět. Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem. Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.

Autor:
Témata: čočka, kari, večeře

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...