„Trh s pivem je obsazený. Kdyby tady bylo méně pivovarů, než je dnes, nebyl by trh tak přesycený. My stále bojujeme se všemi pivovary. Obsadíme hospodu a nevíme, do kdy ji budeme mít,“ řekl Witz. Pivovar dodává asi 30 procent piva přímo zákazníkům v Poličce a okolí.
Většina produkce pak míří do okruhu 80 kilometrů od podniku. Pivovar se zaměřuje především na vaření ležáku, kterého prodá okolo 85 procent. U ostatních pivovarů je to spíš naopak.
„V tuzemsku se prodává méně než 30 procent ležáků, my to máme obrácené. Všechna piva vyrábíme nepasterizovaná,“ uvedl Witz. Chuť poličského piva mimo jiné specifikuje celoměděná varna Novak & Jahn z roku 1930.
Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání
Regionální mutace| Lidové noviny - Morava