Dýňové máslo
- máslová dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- 8 lžic másla
Máslovou dýni rozpulte, vydlabejte semínka lžičkou, ostrým nožem nakrájejte křížem krážem po povrchu dužiny, vložte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posolte. Takto připravenou dýni pečte při teplotě 200 stupňů asi 40 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a ještě 25-30 minut dopékejte. Jakmile je dýně měkká, vydlabejte upečenou dužinu lžící a vložte ji do vysoké mixovací nádoby a důkladně rozmixujte. K rozmixovanému krému přidejte 8 lžic másla a celé společně ještě jednou rozmixujte dohladka. Uchovávejte v lednici.
Recept pro KitchenAid.cz připravila Martina Mazalová z blogu V kuchyni obyčejné ženy.