11. dubna 2018 6:14 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na jarní chřestový salát s malinami, poradí šéfkuchař

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Chřestový salát s malinami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Chřestový salát s malinami | foto: La Loca

Příroda se probouzí a objevují se první lokální čerstvé suroviny jako chřest a medvědí česnek se objevují na stolech. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Radima Gerlicha na chřestový salát s malinami

Chřestový salát

  • 200 g zeleného chřestu 
  • 200 g bílého chřestu
  • 150 g rukoly
  • 12 ks malin
  • 1 snítka máty
  • 4 ks vejce
  • 40 g  prosciutto crudo
  • 0,15l malinového octu
  • 0,1 l medu
  • 0,3 l estra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř

Chřest pečlivě očistěte a nakrájejte podélně na tenké plátky ideálně na mandolíně. Přidejte rozmačkané maliny, mátu, dresink (podle potřeby), rukolu a promíchejte. Servírujte s teplým vejcem a drceným křupavým prosciuttem.

Dresink
Malinový ocet, med a olivový olej rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.

Křupavé prosciutto
Šunku nakrájejte na tenké plátky a upečte mezi dvěma plechy v předehřáté troubě na 150°C 10-15 minut.

Vejce
Celá vejce vařte v parní troubě na 63°C 45 minut.

Chřest
Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz