9. července 2018 6:37 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Osvěžte se v teplých dnech. Zkuste melounový salát s fetou podle šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Melounový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Melounový salát | foto: La Loca

Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou pochoutku. Vyzkoušejte recept na melounový salát šéfkuchaře Radima Gerlicha z restaurace La Loca.

Melounový salát s fetou

(4 porce)

  • 70 g kuskusu
  • ½ červené cibule
  • ¼ žluté papriky
  • ¼ červené papriky
  • 2 rajčata
  • 4 snítky máty
  • šťáva ze 2 citronů
  • 0,05 l olivového oleje
  • granátové jablko
  • voda, sůl, pepř
  • 350 g vodního melounu (očištěného)
  • 150 g sýru feta
  • 12 ks malin

Postup: Kuskus smíchejte s citrónovou šťávou, olivovým olejem a vodou a nechte změknout. Osolte a opepřete. Přidejte na drobno nakrájená rajčata, papriky, cibuli, granátové jablko a natrhanou mátu. Připravený kuskus jemně promíchejte s melounem, servírujte s feta sýrem, malinami a mátou.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz