Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí
2 porce
- 750 g batátů
- 2 menší nebo 1 velká cibule
- 2 vrchovaté lžíce hořčice
- 2 vrchovaté lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
Postup přípravy: Oloupejte si batáty, nakrájejte je na malé kostičky (velikost zvolte takovou, na jakou jste v salátu zvyklí) a dejte vařit do osolené vody do změknutí. Trvá to 5-15 minut. Výsledná doba hodně záleží na tom, jak nadrobno jste batáty nakrájeli. Dejte ale pozor, batáty se vaří mnohem rychleji než brambory, tak je nepřevařte.
Nakrájejte si nadrobno cibuli a nastrouhejte najemno oloupaný čerstvý křen. Vše smíchejte dohromady s uvařenými okapanými batáty a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti. Můžete podávat teplé i studené. Salát je nejlepší druhý den, kdy se chutě krásně rozleží.
Lucie Grusová o soběVaření jídla mě provází od dětství, bavilo mě už jako malou holku. Mé počátky ale nebyly o vaření zdravého jídla. Naopak. Ke kvalitní stravě jsem se musela prokousat hodně špatným jídlem. Následné zdravotní potíže a nadváha mě donutily podívat se na potraviny z nového úhlu. Začala jsem se v oblasti stravování vzdělávat. Zjišťovat, jaký dopad na mé tělo mají jednotlivé suroviny, objevila jsem nový svět vaření. Váha začala po mnoha neúspěšných pokusech výrazně klesat, zdravotní potíže zmizely. Dnes vím, že strava bez lepku, Paleo nebo Primal je pro mě správnou cestou. Není podstatné jakou “nálepku” stravování dáte. Není to dieta, ale důležitá pravidla a doporučení. Podstatné je, jak na mé tělo jídlo působí, jestli mi energii a zdraví dává, nebo bere. Více se dozvíte na webových stránkách. |