Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Tip šéfkuchaře Vávry, který zlepší chuť bramborového salátu. Přilijte panák láku


Hynek Vávra | foto: Hliněná bašta

Premium
Chtěli byste na Štědrý den večeřet jako šéfkuchaři? Není nic jednoduššího, než se začíst do receptů těch nejlepších. „Večer máme k večeři klasiku - rybí polévku z kapra s krutonky a k tomu na výběr smažené řízky a obalovanou tresku. Treska samozřejmě čerstvá obecná světlá. Filet bývá vysoký aspoň čtyři centimetry. Podle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb,“ říká šéfkuchař Hynek Vávra z Hliněné bašty.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

„Náš Štědrý den si užíváme už desetiletí podle tradice našich rodičů, jak si to pamatuju už z dětství. Sejdeme se okolo jedenácté hodiny v restauraci na Starém městě se všemi příbuznými včetně bratranců, jejich dětí i vnoučat. Dříve to organizovali naši rodiče, nyní je to na nás,“ popisuje sváteční den šéfkuchař. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se