„Náš Štědrý den si užíváme už desetiletí podle tradice našich rodičů, jak si to pamatuju už z dětství. Sejdeme se okolo jedenácté hodiny v restauraci na Starém městě se všemi příbuznými včetně bratranců, jejich dětí i vnoučat. Dříve to organizovali naši rodiče, nyní je to na nás,“ popisuje sváteční den šéfkuchař.
19. prosince 2021 5:00
Chtěli byste na Štědrý den večeřet jako šéfkuchaři? Není nic jednoduššího, než se začíst do receptů těch nejlepších. „Večer máme k večeři klasiku - rybí polévku z kapra s krutonky a k tomu na výběr smažené řízky a obalovanou tresku. Treska samozřejmě čerstvá obecná světlá. Filet bývá vysoký aspoň čtyři centimetry. Podle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb,“ říká šéfkuchař Hynek Vávra z Hliněné bašty.