Ramsay ve své restauraci laděné do minimalistického stylu, nabízí typickou evropskou kuchyni a samořejmě tradiční britská jídla jako Fish & Chips. Jídla tu doplňují originálně servírované nápoje. Například již věhlasný koktej Bloody Mary si vychutnáte z plechovky od tomatové polévky.
Na domácí těstoviny
- 500 g semolinové mouky
- 12 žloutků
- trocha vody
Všechny suroviny smíchejte dohromady a vypracujete kompaktní těsto. Je možné si koupit již hotové italské těstoviny nebo použít klasické sušené.
Emulze
- 75 ml bílého vína
- 75 ml extra virgin olivového oleje
- 10 g másla
- 3 g česneku
Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smíchejte dohromady.
Humr
- 1⁄2 humra
- nasekané čili papričky dle chuti
- pažitka
- jarní cibulka
Humří maso povařte v osolené vodě a oddělte od krunýře. Ten ponechejte stranou pro přípravu omáčky.
Postup: Těstoviny povařte po dobu 4 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím si v pánvi přiveďte k varu humří maso společně s čili, cibulkou a dvěma lžícemi emulse. Na závěr přidejtě těstoviny a vařte po dobu jedné minuty.
Omáčka
- orestovaný krunýř z 1⁄2 humra a 1⁄2 langusty
- 1⁄2 cibule
- 1 větší mrkev
- 1⁄2 pórku
- 2 stroužky česneku
- bazalka, koriandr, estragon
- 2 stébla citronové trávy
- 3 kuličky bílého pepře
- 1 hvězdička anýzu
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 125 ml brandy
- 0,5 litru bílého vína
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 litr hovězího vývaru
Postup: Zeleninu nechejte zkaramelizovat. Přidejte rajčatové pyré a chvíli povařte. Vsypte orestované části krunýřů, brandy a nechte omáčku zredukovat, poté přidejte víno a nechejte znovu zredukovat. Nakonec přilijate vývary a vařte po dobu 35 minut. Krunýře vyjměte a na posledních 5 minut vhoďte čerstvé bylinky. Horkou omáčkou přelijte již naservírované těstoviny.