23. července 2017 6:38 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Domácí těstoviny s humrem podle michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 5Diskuse
Domácí tagliolini s humrem podle Gordona Ramsayho | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Domácí tagliolini s humrem podle Gordona Ramsayho | foto: Bread Street Kitchen & Bar

Máte rádi těstoviny? Zkuste si je připravit podle receptu michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho a pochutnávejte si na nich stejně jako hosté pětihvězdičkového hotelu Atlantis The Palm, kde kuchařský mág provozuje svou stylovou restauraci Bread Street Kitchen & Bar a právě toto jídlo v ní servíruje.

Ramsay ve své restauraci laděné do minimalistického stylu, nabízí typickou evropskou kuchyni a samořejmě tradiční britská jídla jako Fish & Chips. Jídla tu doplňují originálně servírované nápoje. Například již věhlasný koktej Bloody Mary si vychutnáte z plechovky od tomatové polévky.

Na domácí těstoviny

  • 500 g semolinové mouky
  • 12 žloutků
  • trocha vody

Všechny suroviny smíchejte dohromady a vypracujete kompaktní těsto. Je možné si koupit již hotové italské těstoviny nebo použít klasické sušené.

Emulze

  • 75 ml bílého vína
  • 75 ml extra virgin olivového oleje
  • 10 g másla
  • 3 g česneku

Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smíchejte dohromady.

Humr

  • 1⁄2 humra
  • nasekané čili papričky dle chuti
  • pažitka
  • jarní cibulka

Humří maso povařte v osolené vodě a oddělte od krunýře. Ten ponechejte stranou pro přípravu omáčky.

Postup: Těstoviny povařte po dobu 4 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím si v pánvi přiveďte k varu humří maso společně s čili, cibulkou a dvěma lžícemi emulse. Na závěr přidejtě těstoviny a vařte po dobu jedné minuty.

Omáčka

  • orestovaný krunýř z 1⁄2 humra a 1⁄2 langusty
  • 1⁄2 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1⁄2 pórku
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka, koriandr, estragon
  • 2 stébla citronové trávy
  • 3 kuličky bílého pepře
  • 1 hvězdička anýzu
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 125 ml brandy
  • 0,5 litru bílého vína
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 litr hovězího vývaru

Postup: Zeleninu nechejte zkaramelizovat. Přidejte rajčatové pyré a chvíli povařte. Vsypte orestované části krunýřů, brandy a nechte omáčku zredukovat, poté přidejte víno a nechejte znovu zredukovat. Nakonec přilijate vývary a vařte po dobu 35 minut. Krunýře vyjměte a na posledních 5 minut vhoďte čerstvé bylinky. Horkou omáčkou přelijte již naservírované těstoviny.

Lidovky.cz
  • 5Diskuse

Najdete na Lidovky.cz