• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Přímo v lokále se vedle stolů pro hosty nacházejí také stojany s originálními italskými potravinami a pult s lahůdkami

Přímo v lokále se vedle stolů pro hosty nacházejí také stojany s originálními italskými potravinami a pult s lahůdkami | foto: MAFRA - Tomáš Krist

Recenze

La Gastronomia Ligure: italská lekce rozmanitosti

Jídlo
  •   15:00
Na Jenerálce uprostřed Šáreckého údolí najdete na prostranství, které by se při troše snahy dalo nazvat návsí, přízemní objekt. Z jedné strany tradiční pohostinství, z druhé italská restaurace. Jako by se tu potkala minulost s přítomností.

La Gastronomia Ligure nabízí tradiční italské speciality, na jejichž přípravu osobně dohlíží šéfkuchař Davide Lagomarsino. Ten svou osvětovou misi bere skutečně vážně. Pravidelně tu pořádá kurzy vaření, zároveň je restaurace spojena s obchodem s italskými surovinami, ingrediencemi i vínem.

V lokále, který nabízí pohled do kuchyně, se tak vedle sezení nacházejí také stojany s originálními italskými potravinami a pult s lahůdkami, kde dostanete vše: od raviol přes saláty až po italský chléb focaccio.

ČTĚTE TAKÉ:

Menu je úsporné – devět položek (včetně předkrmů), které se občas obměňují. Jako první jsme ochutnali grilovaný chřest se špekem, gorgonzolou a balzamikovou redukcí s lanýžem (169 Kč), dále pak bramborové nočky s jehněčím ragú (199 Kč) a grilované jehněčí kotlety s omáčkou z medu, pepře a chili (394 Kč). Jídla opravdu nepostrádala vizuální ani chuťový italský šarm a hravost. Tady se nehraje žádné catenaccio, ale přímý útok na chuťové buňky.

Podnik nabízí veliký výběr italských vín především z Toskánska, pivo tu dostanete třetinkové lahvové z Rakovníka a plechovkový Birell. S KÝM: s rodinou na výletě Šáreckým údolím nebo s kýmkoli, kdo se chce potěšit rozmanitostí italské kuchyně.

Autor: