Křupavé čokoládové hrudky. Jak na ně?

Autor:
  5:03
Kdo by rád nemlsal? Ořechy a semínka s trochou kvalitní čokolády jsou ta zdravější volba, když vás honí mlsná. Ořechy, jak známo, obsahují velké množství minerálů, bílkovin a zdraví prospěšných tuků. Podobně jsou na tom semínka, která jsou neprávem opomíjená.

Křupavé čokoládové hrudky | foto: Kuchařka pro naši babičku

Nejchutnější kombinací na tyto čokoládové hrudky je směs mandlových lupínků, slunečnicových semínek a dýňových semínek. Nebojte se ale přidat také sezam, konopná či slunečnicová semínka nebo kukuřičné lupínky.

Před zatuhnutím hrudky ozdobte několika kuličkami růžového pepře, vločkovou solí či strouhaným kokosem. Pro děti se hodí nalámané mrazem sušené ovoce a mlsní dospělí ocení špetku chilli.

Křupavé čokoládové hrudky

20 kusů, 20 minut + chlazení, velmi snadné

  • 50 g kvalitní 70% hořké čokolády
  • 150 g ořechů a semínek

Semínka a ořechy krátce opražte na mírném ohni na pánvi. Nechte vychladnout. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přisypejte opečené ořechy a semínka a promíchejte. Na plech vyložený pečicím papírem dávejte malé hromádky, na jednu stačí zhruba čajová lžička hmoty. Podle chuti ozdobte a nechte v chladu zatuhnout.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.