- 23. září 2021 5:00
Neapolský street food jsem chtěl dělat už dlouho, ale vedle v restauraci na to bohužel nebyl prostor | foto: Hana Kožušníková
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Hned vedle vyhlášené pizzerie Da Pietro, o které i sám Emanuele Ridi prohlašuje, že dělá tu nejlepší neapolskou pizzu u nás, se v nich v červnu tohoto roku otevřel další podnik, sesterská restaurace Da Pietro Grill specializující se na smažený neapolský street food, burgery a naturální vína.
„Neapolský street food jsem chtěl dělat už dlouho, ale vedle v restauraci na to bohužel nebyl prostor,“ říká majitel Petr Soukal, proč se rozhodl svou malou Neapol ve městě piva ještě rozšířit. „Navíc se tu díky covidu uvolnil skvělý prostor po vinárně, na který jsme měli dlouho zálusk, takže jsme měli konečně příležitost,“ dodává v minimalisticky zrekonstruované restauraci s několika desítkami míst k sezení a dvěma prostornými salonky v suterénu.
Připojte se ještě dnes a získejte: