- 30. srpna 2021 5:00
K racionální stravě nemůžou mít sladké smažené vdolky dál. Přinejmenším dětem se jimi ale velmi zavděčíte | foto: Restaurace U Matěje
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Stejně jako jakékoli jiné vaření má i to pracující s kynutým těstem svá jasná pravidla. Tím vůbec nejdůležitějším je teplo: veškeré použité ingredience by měly mít pokojovou, navzájem co nejpodobnější teplotu. Máslo do těsta, stejně jako vajíčka, proto nezapomeňte včas vyndat z lednice a ani mouka by do těsta neměla přijít rovnou z chladné špajzky nebo komory. „Mouku je dokonce možné, je-li opravdu studená, na chvíli zahřát v troubě – těsto se potom bude úplně jinak chovat,“ radí Jan Punčochář.
Připojte se ještě dnes a získejte: