Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Ochlaďte se v horkých dnech a vyzkoušejte jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho foto: Nota bene

Chcete si ještě o chvíli prodloužit léto? Počasí venku k tomu přímo pobízí. Pakliže jste si zmrazili jahody, budou se vám hodit. Přinášíme recept na jahodové gazpacho od šéfkuchaře Lukáše Nevyjela.
  5:32

Jahodové gazpacho

  • stroužek česneku
  • vanička jahod
  • větší okurka (očištěná a bez semínek)
  • 2 červené papriky
  • zelená paprika
  • 5 rajčat
  • šťáva z poloviny citronu
  • chilli
  • sůl (polévková lžíce)
  • pepř

Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Krutóny z bílého pečiva si připravíme na pánvi i s máslem, česnekem a citronovým tymiánem. Na polévku nasypeme balkánský sýr. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...