130 let
Jahodová limonáda

Jahodová limonáda | foto: Corso

Osvěžte se v horkých dnech. Jak na jahodovou limonádu, poradí šéfkuchař

Jídlo
  •   5:47
Jahodová limonáda je skvělý osvěžující nápoj a perfektně se hodí do parných dní. Zkuste recept šéfkuchaře Daniela Holana z restaurace Corso.

Jahodová limonáda

Na 1 litr budete potřebovat

  • 2 hrnky čerstvých jahod
  • 7 hrnku vody
  • hrnek třtinového cukru
  • 2 hrnky čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • nakrájené jahody, citron a kousky máty (na ozdobu)

Postup:  Smícháme cukr a 2 hrnky vody. Poté vložíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby anebo vaříme na plotně. Cukr se musí ve vodě rozpustit. Dva hrnky čerstvých jahod a hrnek vody nalijeme do mixéru a necháme rozmixovat na pyré. Poté si připravíme litrový džbán (nebo větší) a postupně do něj dáme jahodové pyré, cukr rozpuštěný ve vodě, všechnu citronovou šťávu a zbývající 4 hrnky vody. Vše v džbánku pořádně zamícháme a dáme vychladit do lednice. Předtím než budete limonádu servírovat ji nezapomeňte nazdobit. 

Autor: Lidovky.cz
Témata: Jahody, limonáda